Дома > Вести > Вести од индустријата

Како функционираат машините за патент?

2022-06-25

Намашини за патентделува на сличен начин како и шприцовите што се користат за инјектирање. Тоа е со помош на ударот на завртката (или клипот), пластифицираната стопена состојба (т.е. вискозна состојба) на пластична инјекција во затворената празнина на добар калап, патентот механички внатрешен процес на калапи за зацврстување за да се добијат производи по процесот.

Принципот на работа на вбризгување на машината за патент е цикличен процес, а секој циклус главно вклучува: квантитативно хранење - пластифицирање на топење - вбризгување под притисок - ладење за полнење на мувла - делови за влечење на мувла. По извлекувањето на пластичниот дел, калапот повторно се затвора за следниот циклус.

Оперативните ставки намашини за патентвклучуваат работа на контролната тастатура, работа на системот за електрична контрола и работа на хидрауличниот систем. Изборот на дејството на процесот на вбризгување, дејството на напојување, притисокот на вбризгување, брзината на вбризгување, типот на исфрлање, следењето на температурата на секој дел од бурето, притисокот на вбризгување и прилагодувањето на задниот притисок итн.

Zipper Machines

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept